038 - 206 40 08

Arbeidsrecht advocaat in Zwolle nodig ?

Wat is een gouden handdruk?

Een gouden handdruk is een ontslagvergoeding voor misgelopen inkomen, ook wel afkoopsom bij ontslag genoemd. U kunt recht hebben op een gouden handdruk als u wordt ontslagen via een ontslagprocedure. Niet iedereen heeft recht op een gouden handdruk. Wilt u bijgestaan worden door een arbeidsrecht advocaat in Zwolle? Neem gerust contact met ons op.

Recht op een gouden handdruk?

Als uw arbeidsovereenkomst na een faillissement wordt opgezegd door de curator dan heeft u bijvoorbeeld geen recht op een gouden handdruk. Wanneer u wordt ontslagen zonder goede reden of bij bijzondere omstandigheden kunt u wel recht hebben op een gouden handdruk. Er zijn verschillende factoren die positief bijdragen aan het recht op een gouden handdruk. Hierbij kunt u denken aan een langdurig dienstverband bij de werkgever. Ook bij een leeftijd boven de 45 heeft u meer kans op een gouden handdruk.

Gouden handdruk berekenen

Om uw gouden handdruk te berekenen wordt er gebruikt gemaakt van drie gegevens. Leeftijd, dienstverband (A) in jaren en het bruto maandinkomen(B). De kantonrechtersformule die gehanteerd wordt voor de berekening van de gouden handdruk  is A x B x C. Hierbij staat C voor de correctiefactor. Dit houdt in dat er rekening  wordt gehouden met de beweegreden van uw ontslag. De correctiefactor kan ervoor zorgen dat het uiteindelijke bedrag hoger of lager uitvalt gerelateerd aan de reden van het ontslag. Juist deze correctiefactor die zo belangrijk is, is lastig vast te leggen. En deze bepaalt mede wat de hoogte is van uw ontslagvergoeding. Er zit verschil tussen individueel ontslag recht en collectief ontslag recht. Bij collectief ontslag wordt vaak nog de oude kantonrechtersformule gebruikt. Bij individueel ontslag recht wordt de nieuwe kantonrechtersformule gebruikt. De advocaten van Arslan & partners advocaten B.V. weten precies welke kantonrechtersformule bij u van toepassing is.

Advies en bemiddeling bij afkoopsom ontslag

Voor advies en bemiddeling bij uw gouden handdruk neemt u contact op met een van onze adviseurs in Zwolle. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van ontslagrecht weten wij alles van de gouden handdruk. Maak snel een afspraak met onze adviseurs voor een vrijblijvend gesprek in de regio Zwolle. 

Let op! Per 1 juli 2015 gelden er nieuwe regels binnen het ontslagrecht door de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. De ontslagprocedure verandert en de ontslagvergoeding maakt plaats voor een transitievergoeding. Er geldt voor kleine bedrijven en oudere werknemers nog wel een overgangstermijn. Lees hier meer.

 
 

Waarom Arslan & partners advocaten?

  • Directe toepasbaarheid van onze adviezen
  • Korte lijnen en betrokkenheid
  • 100% aandacht voor uw zaak

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Arbeidsovereenkomsten
• Concurrentiebeding
• Beëindigingsovereenkomsten
• Ontslag
• Ontslagvergoeding
• Conflictbemiddeling

Werkgebied

Zwolle, Kampen, Wijhe, Olst, Deventer, Meppel, Hardenberg, Harderwijk, Dronten, Apeldoorn, Hoogeveen en Emmeloord.

Hoofdvestiging